Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Amsterdam is een stad vol met bezienswaardigheden. Toeristen komen dan ook graag naar de stad toe o.a. vanwege de prachtige herenhuizen en grachten. De meeste toeristen beginnen hun bezoek bij het historische Amsterdam Centraal. Alleen al het pand van het treinstation is de moeite waard om te bezoeken. Vanaf hier wandel je rechtstreeks richting de Dam van Amsterdam. Aan de Dam gelegen ligt het Koninklijk Paleis op de Dam. In dit paleis worden gasten uit het buitenland ontvangen door ons koningshuis. De officiële staatsbezoeken vinden altijd in dit paleis plaats. Vanuit hier kan je ook wandelen naar Madame Tussaud en de Amsterdam Dungeon. Dit zijn absoluut twee grote attracties in Amsterdam.

Historische bezienswaardigheden in Amsterdam.

De stad Amsterdam bestaat uit diverse historische bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Eén van de bezienswaardigheden die het meeste indruk maakt is het Anne Frank Huis. In dit huis was Anne Frank ondergedoken en schreef ze haar wereldberoemde dagboek. Sinds 1960 is dit huis te bezichtigen in Amsterdam. Een ander beroemd huis in de stad is het Rembrandthuis. Hij woonde in het huis van 1639 tot 1658. Tijdens zijn verblijf heeft hij o.a. de opdracht gekregen om de beroemde Nachtwacht te maken. Zijn oude huis is nog steeds dagelijks te bezichtigen.

Wandelen door Amsterdam.

Het is natuurlijk ook gewoon leuk om te wandelen door Amsterdam. Wandel langs de grachtengordel of breng een bezoek aan het Vondelpark. Eén van de mooiste stadsparken in ons land. Jaarlijks maken 10 miljoen bezoekers een wandeling door dit stadspark. In de zomermaanden kan je hier genieten van openluchtconcerten. Amsterdam is met recht een fascinerende stad om gezien te hebben!

Categorie:Uncategorized Tags , , , ,